Nieuws

Het laatste nieuws van DOXsupport.

Archiveren social media

Social media berichten kunnen op verschillende wijze worden verwerkt en opgeslagen. Veel organisaties worstelen hiermee, waardoor het archief niet compleet is. Lees hier meer over het verwerken en opslaan hiervan.

Informatiedragers door de jaren heen

VHS banden, ponskaarten, cds, floppy's, diskettes en USB sticks zijn informatiedragers die we regelmatig tegenkomen in het archief. Lees hier meer over informatiedragers.

Overbrengen analoog archief en de AVG

Veel organisaties zijn bezig met het overbrengen van archieven naar de archiefbewaarplaats. DOXsupport helpt u hier graag bij.

Breng informatiehuishouding van overheid op orde, ongevraagd advies Raad van State

Op 15 juni 2020 bracht de Raad van State een ongevraagd advies uit om de informatiehuishouding op orde te brengen. Lees hier meer.

De (bank)kluis gaat dicht

Inmiddels hebben wij het project conform de opdracht afgerond en alle meters papier zijn verwerkt tot dossiers en opgenomen in de inventarissen zodat het weer toegankelijk is. Dit leverde een zo goed als lege bankkluis op.

Coronacrisis benoemen tot hotspot?

Informatie bewaren voor later.

Archiefstukken na 75 jaar openbaar

Heeft u weleens gehoord van Openbaarheidsdag? Op die dag worden elk jaar een groot aantal documenten vrijgegeven, die eerder niet publiekelijk toegankelijk waren. 

Archieven bevatten soms oude schatten

Aan het begin van 2018 ontvingen wij een verzoek van de gemeente Enschede. De gemeente beschikte over archieven van voormalige textielbedrijven en sportverenigingen. Aan ons de taak om de archieven te ontsluiten. Tijdens het werk deed onze medewerkster Wilma van Tongeren een bijzondere ontdekking. 

 

1 2 3 4