Nieuws

Het laatste nieuws van DOXsupport.

Nieuws

Onze collega Martinus met pensioen

Onze gewaardeerde collega Martinus gaat na ruim 20 jaar in dienst te zijn geweest bij DOXsupport genieten van een welverdiend pensioen.

Nieuws

Bewerking archief technische dienst kring Beesd / kring Buren

Onze collega's Annemiek Hendriks en Wilma van Tongeren zijn ingezet om het archief van de Technische Dienst in Tiel te bewerken

Nieuws

Wij helpen u met archiveren in het zaaksysteem

Om te voldoen aan wet- en regelgeving horen zaken in het zaaksysteem tijdig afgehandeld en gearchiveerd te zijn. Hier kon een samenwerkingsorganisatie hulp bij gebruiken.

Nieuws

De sleutel tot het duurzaam opslaan van data

De sleutel tot het goed duurzaam opslaan van data zit bij de kennis en vaardigheden van informatiebeheerders.

Nieuws

Werken met de selectielijst 2020

De 'Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2020' is op 18 februari 2020 door de Algemene Rijksarchivaris namens de minister van OCW vastgesteld.

Nieuws

E-mail archivering

E-mail valt onder de werking van de Archiefwet. Het is van belang dat medewerkers en bestuurders op de hoogte zijn van de regels en wetgeving over e-mailarchivering. 

Nieuws

Handreiking toegang na overbrenging digitaal archief

De nieuwe Archiefwet komt er aan. In de wet wordt onder andere de overbrengingstermijn verkort van 20 jaar naar 10 jaar. Het Nationaal Archief biedt hiervoor een handreiking.

Nieuws

Wet open overheid door Tweede kamer

De WOO is op 26 januari 2021 met enkele wijzigingen aangenomen in de Tweede kamer. Wanneer de Eerste Kamer deze wet behandelt, is nog onbekend. De verwachting is dat de wet niet ingaat vóór 2023.

Nieuws

Informatiedragers door de jaren heen

VHS banden, ponskaarten, cds, floppy's, diskettes en USB sticks zijn informatiedragers die we regelmatig tegenkomen in het archief. Lees hier meer over informatiedragers.

Nieuws

Archiveren social media

Social media berichten kunnen op verschillende wijze worden verwerkt en opgeslagen. Veel organisaties worstelen hiermee, waardoor het archief niet compleet is. Lees hier meer over het verwerken en opslaan hiervan.

Nieuws

Auditing informatiediensteverlening

De kwaliteit van informatie controleren wordt steeds belangrijker. Hiervoor wordt vaak een audit uitgevoerd op informatieprocessen om risico’s en verbeterpunten te identificeren en te voldoen aan kwaliteitsnormen. 

Nieuws

Informatiehuishouding overheid op orde brengen

Op 15 juni 2020 bracht de Raad van State een ongevraagd advies uit om de informatiehuishouding op orde te brengen. 

1 2 3 4