Gemeentelijke herindeling en informatievoorziening

DOXSupport helpt u graag bij het organiseren van een succesvolle overgang van uw archieven bij een gemeentelijke herindeling!

Een gemeentelijke herindeling is een ingrijpende gebeurtenis voor de gehele organisatie. Een herindeling van gemeenten heeft ook een enorme impact op de informatievoorziening binnen de organisatie. Om een succesvolle overgang te kunnen bewerkstelligen is het van groot belang dat duidelijk moet zijn dat medewerkers weten welke werkzaamheden moeten worden verricht. Gaat er binnenkort een gemeentelijke herindeling plaatsvinden waar uw organisatie deel van uitmaakt? DOXSupport helpt u graag.

Informatiestromen bij een gemeentelijke herindeling

Een flinke klus, dat is wat een herindeling van de gemeente met zich meebrengt. Niet alleen organisatorisch gebied en voor het personeel, maar ook op het gebied van informatievoorziening zal veranderen. Veel organisaties worden verrast door de hoeveelheid werk die dat met zich meebrengt. Een gemeentelijke organisatie heeft veel complexe taken. Om de overgang naar de nieuwe gemeente in goede banen te leiden is het van belang dat de medewerkers op de juiste wijze worden ondersteund door deskundigen met ervaring op dat gebied.

Het organiseren van een gemeentelijke herindeling

Om een succesvolle overgang te maken naar de nieuwe gemeente met uw archieven en informatiebeheer is het van belang dat er een efficiënte en toekomstgerichte werkplek ontstaat. Denk na over de belangrijkste wensen op het gebied van digitaal werken en bedenk hoe de ideale werkomgeving binnen uw organisatie er uit moet komen te zien. Kijk vooral ook naar het toekomstperspectief. Het is van belang om na de herindelingsdatum met een schone lei te beginnen, en niet nog achterstallig werk aan uw archieven moet verrichten.

Een succesvolle gemeentelijke herindeling met DOXSupport

DOXSupport is specialist op het gebied van informatiebeheer bij gemeentelijke herindelingen. Onze medewerkers hebben inmiddels vele heringedeelde gemeenten geholpen en ondersteunen u graag bij dit complexe en uitdagende proces. Neem contact met ons op voor meer informatie en wie weet tot ziens!