Archieven bevatten soms oude schatten

In 2018 kregen we een verzoek van de gemeente Enschede om archieven van textielbedrijven en sportverenigingen te ontsluiten. Tijdens dit werk deed collega Wilma van Tongeren een bijzondere ontdekking.

'ENSCHEDE NAAR DE MAAN'

DOXsupport heeft in 2018 een opdracht uitgevoerd bij de gemeente Enschede. Oude archieven van voormalige textielbedrijven en sportverenigingen waren nodig aan ontsluiting toe. De opdracht is in kaart gebracht, de kaders zijn bepaald en uiteindelijk gaat onze documentbeheerder Wilma aan de slag bij de gemeente Enschede. Zij is een ervaren medewerkster en ze weet dat men in archieven soms bijzondere zaken tegenkomt, maar deze keer stuitte zij wel op een heel bijzonder document.

Wilma werkte aan het archief van de N.V. Stoomweverij Nijverheid. Op die manier trof zij het archief van de 'Apollo stoffen' aan. Het betreft een ambitieus project, want de drukkerij probeerde destijds in recordtempo een stoffen poster van de maanlanding op 21 juli 1969 te produceren. 

Wilma van Tongeren heeft hier een artikel over geschreven, dat is gepubliceerd op de website achteruitkijkspiegel.nl. Lees hier het verhaal van Wilma.